2023 EMLAK VERGİSİ BORÇ YAPILANDIRMA

2023 Vergi affı ve borç yapılandırması kapsamında, Emlak Vergisi Borcu olanlara büyük kolaylık sağlanacak. Bu kapsamda;  Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, İlan Reklam Vergisi ve Eğlence Vergisi borçlarını ve İdari Para Cezalarını yeniden yapılandırarak peşin veya taksitle ödeme imkânı sağlanacak. Detaylar ve başvuru için TIKLAYINIZ.

2023 VERGİ BORCU YAPILANDIRMASINDAN KİMLER YARARLANABİLECEK?

İlçeniz sınırları içinde Emlak Vergisi (Mesken, İşyeri, Arsa, Arazi), Çevre Temizlik Vergisi, İlan-Reklam Vergisi ve Eğlence Vergisi borcu ve İdari Para Cezası borcu olan tüm gerçek ve tüzel kişiler yararlanabilir.

YAPILANDIRMADAN NE ZAMANA KADAR FAYDALANABİLİRİM?

Henüz tarih konusunda açıklama yapılmadı ancak kanun çıktıktan sonra kanunda belirtilen  tarihin mesai bitimine kadar yararlanabilirsiniz. Yoğunluk göz önüne alınarak bir an önce belediyelere müracaat edilmesi, vatandaşlarımız menfaatine olacaktır.

VERGİ AFFINDAN FAYDALANMAK İÇİN NE YAPMALIYIM?

Bağlı bulunduğunuz belediyenin web sitesindeki "e-belediye" linki üzerinden  üzerinden başvurarak,​ belediyenizin mail adresine yapılandırma başvuru dilekçesini doldurup göndererek, belediyenizin Hizmet Binasına bizzat gelerek yapabilirsiniz. Bazı belediyelerde Posta ile müracaatlar da kabul edilmektedir. Bunu önceden belediyenize telefon açarak detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

EMLAK VERGİSİ BORCU YAPILANDIRMA SONRASI ÖDEMELERİMİ NASIL YAPACAĞIM?

Başvurunuz sonrasında belediye tarafından yapılacak işlemler sonucunda gerçekleşecek yapılandırma başvurularınız değerlendirilerek, ödeme planınıza uygun yeni borç durumunuz tahakkuk ettirilecek ve yapılandırma sonucu ortaya çıkan borç/ödeme planınız tarafınızdan e-Belediye web sitemize girilerek izlenebilecektir. Yapılandırma işlemi sırasında sorun yaşanması ya da eksiklerle karşılaşılması halinde iletişim bilgilerinizden size ulaşılacaktır. İnternet başvurularınızda size belediyeniz tarafından geri dönüş yapılacaktır. İşleminizin tamamlandığına ilişkin e-posta gelip gelmediğini kontrol etmeniz faydalı olacaktır.

BELEDİYEYE GAYRİMENKUL BİLDİRİMİNDE BULUNMAMIŞ OLANLAR NE YAPACAK?

Bir an önce mutlaka bildirim yapmanız gerekiyor. Belediyeye bildirilmemiş eksik tahakkuklar için öncelikle bildirimde bulunmanız gerekmektedir. Tahakkuk işlemleri tamamlandıktan sonra yapılandırma kanunundan faydalanabileceksiniz. 

BORÇ YAPILANDIRMA SONRASI EMLAK VERGİSİ BORÇLARINA TAKSİT YAPILACAK MI?

Borcunuzu peşin ya da taksitle ödeyebileceksiniz. Peşin ödemelerde, geçmişteki Vergi Affı Kanunlarında olduğu gibi, borç faizlerinde çeşitli indirimler söz konusu olacak. Vatandaşlara geçmişte olduğu gibi borçlarını çok farklı vadelerde taksitli ödeme kolaylığı sunulması bekleniyor. Yapılandırma başvuru dilekçesinde “Peşin ödeme” seçeneği işaretlenmesi durumunda, tahakkuk eden borç; belediye veznelerinden veya belediye web sitesinde bulunan e-Belediye üzerinden çeşitli kartlara vade farksız olarak (Banka tarafından sunulan kampanyalar çerçevesinde) bölünebilecek. Ayrıca Peşin ödemeler ya da vadesi gelen taksitlerin ödemeleri, belediye veznelerinden ya da e-Belediye üzerinden tüm bankalara ait kredi kartlarıyla tek çekimle yapılabilecek. 

VERGİ AFFI ÖDEMESİ HANGİ TARİHE KADAR YAPILABİLECEK?

Peşin işlemlerde tutarın tamamını, taksitli işlemlerde ise ilk taksitini Belediyeniz tarafından ilan edilecek olan tarihe kadar ödemeniz gerekiyor. Taksitin son ödeme gününün resmi tatil olması durumunda takip eden ilk iş günü ödeme günü olacak.

İlginizi Çekebilecek Dİğer Konular

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Bilindiği gibi konut sahiplerinin her sene ödemek zorunda olduğu Emlak Vergisi her sene 2 taksit halinde ödenmektedir. İlk taksit  Mayıs ayının sonuna kadar, diğeri de Kasım ayının sonunda ödenmektedir. Cezalı duruma düşmemek için Emlak Vergisinin bu sürelerde ödenmesi gerekmektedir. Genellike ödemelerin son günlerinde belediyenin veznelerinde aşırı yoğunluklar yaşanmaktadır.

EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT SON ÖDEME TARİHİ NEDİR?

2019 Kasım ayının gelmesi ile birlikte, Emlak Vergisi için 2. taksit ödemelerinin en son ne zamana kadar yapılacağı merak konusu oldu. Bilindiği gibi Emlak Vergisi her sene 2 eşit taksit halinde, taşınmazın bağlı bulunduğu belediyeye ödenmektedir. Yapılan açıklamaya göre, Emlak Vergisi 2.

EMLAK VERGİSİ 2021 ZAM ORANI AÇIKLANDI!

2021 yılının gelmesi ile birlikte, Emlak Vergisi için artış oranları açıklandı. 2021 yılında belediyeler emlak vergisinde %4.55 artış yapacak.  Bilindiği gibi Emlak Vergisi her sene 2 eşit taksit halinde, taşınmazın bağlı bulunduğu belediyeye yapılıyor.  Emlak Vergisi 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar, 2.

2021 EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT ÖDEMELERİ BAŞLADI

Emlak Vergisi için 2taksit ödemeleri Kasım ayının gelmesiyle birlikte başladı. Her sene 2 eşit taksit halinde konut sahiplerinden tahsil edilen Emlak Vergisini bağlı bulunduğunuz belediyeye kolayca ödeyebiliyorsunuz. Corona Virüs nedeniyle kalabalığa girmemek ve güvenli bir şekilde ödemenizi yapmak için online ödeme kanallarını kullanabilirsiniz.  Belediyeler tarafından bu sene yapılan açıklamaya göre, Emlak Vergisi 2.

2022 EMLAK VERGİSİ 1. TAKSİT ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

2022 Emlak Vergisi ödemeleri için 1taksit tahsilatarı 31 Mayıs 2022 tarihine kadar yapılabilecek. Yıl içerisinde 2 taksit halinde konut sahiplerinden tahsil edilen Emlak Vergisi ödemelerinizi online olarak belediyenize kolaylıkla  yapabiliyorsunuz. Belediyeler tarafından bu sene yapılan açıklamaya göre, Emlak Vergisi 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs 2022 Salı akşamına kadar yapılabileceksiniz.