2021 EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT ÖDEMELERİ BAŞLADI

Emlak Vergisi için 2taksit ödemeleri Kasım ayının gelmesiyle birlikte başladı. Her sene 2 eşit taksit halinde konut sahiplerinden tahsil edilen Emlak Vergisini bağlı bulunduğunuz belediyeye kolayca ödeyebiliyorsunuz. Corona Virüs nedeniyle kalabalığa girmemek ve güvenli bir şekilde ödemenizi yapmak için online ödeme kanallarını kullanabilirsiniz.  Belediyeler tarafından bu sene yapılan açıklamaya göre, Emlak Vergisi 2. taksit ödemeleri 30 Kasım 2021 Salı akşamına kadar yapılabileceksiniz.  Gecikme cezası ödememek ve faiz işlememesi için Emlak Vergisi ödemelerinin son ödeme tarihi olan 30 Kasım Salı gününden önce yapabilirsiniz. Online ödeme dışında Belediye Emlak Servisi Veznelerinden nakit ya da kredi kartı ile ödeme yapmanız mümkün. Fakat ödemelerin son günlerinde belediye veznelerinde aşırı yoğunluk yaşandığını da lütfen unutmayalım. Emlak vergisi 2. taksit ödemelerinin yapılacağı süre zarfında bazı belediyelerin emlak vergisi ödeme vezneleri haftasonu da  çalışmaktadır. Bununla ilgili olarak Belediyenize gitmeden önce telefon ile bilgi alabilirsiniz. Böylece kapalı olması ihtimaline karşı önleminizi almış olursunuz.  Emlak Vergisi Borçlarınızı online olarak sorgulamak ve ödemek için TIKLAYINIZ.

Sahip olduğunuz konutunuzun bağlı bulunmuş olduğu belediyenin E-Belediye ya da E-tahsilat linklerini kullanarak 2021 yılı Kasım ayı 2. Taksit Emlak Vergisi ödemelerinizi cep telefonunuzdan ya da bilgisayarınızdan online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Son yıllarda teknolojinin de gelişmesi ile birlikte Online Emlak Vergisi Borç Sorgulama ve Ödeme Sistemleri neredeyse tüm belediyelere entegre edilmiş olup taşınmaz sahiplerine büyük kolaylık sağlamaktadır. Bundan dolayı belediyeye olan borçlarınızı ödemek ya da sorgulamak mümkün ve çok kolay hale gelmiştir. Belediyeler tarafından sunulan bu online ödeme sistemini kullanarak banka kartınız, sanal kartınız veya kredi kartınız ile işleminizi evden işten ya da cep telefonunuz ile gerekleştirebilirsiniz. Eğer teknoloji bana göre değil diyorsanız ya da eskiden olduğu gibi Belediye veznelerinden, PTT Posta havalesi ve internet bankacılığından para transferi yaparak da Emlak Vergisi borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

Belediyeler ile ilgili her türlü soru ve sorgulamalarınızı, bağlı bulunduğunuz belediyeye ait internet sitesinden üzerinden rahatlıkla yapabilirsiniz. Sitemizden İl ve İlçe seçiminizi yaparak, konutunuzun bağlı olduğu belediyenin web adresine tıklayabilirsiniz. Borç bilgilerinizi sorgulayabilir ve önceki yıllara ait varsa borçlarınızı ödeyebilirsiniz. 

Bu arada bağlı bulunduğunuz Belediyeye ait internet sitesinden sadece Emlak Vergisi ödemelerinizi değil, daha bir çok işlemi de takip edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken sitemizde yer alan BELEDİYE ARAMA kutucuğunu kullanmak. Peki online olarak ya da internet istesi üzerinden daha başka  ne gibi hizmetler sunuluyor ya da  ne gibi kolaylıklar vatandaşların kullanımına sunuluyor?

 

Bunları kabaca şu şekilde sıralayabiliriz: Mesela Belediye Arsa metrekara fiyatları ya da  İnşaat Maliyetlerini öğrenebiliyorsunuz. Bu bilgileri online olarak sorgulamak mümkün. Ayrıca Aşınma Oranları, Çevre Temizlik Vergisi işlemleri,  adrese bağlı imar durumu ve Rayiç Değeleri  sorgulama işlemlerini kolayca yapabiliyorsunuz. 
Belediyenizin online imar sistemi, günlük Nöbetçi Eczane sorgulama işlemlerini bile online olarak yapabiliyosunuz. Hatta Belediyeniz tarafından ilan edilen güncel İhale ilanlarını görebiliyorsunuz. 
Bunların dışında Belediyeye yaptığınız tüm ödeme ve  Tahsilatlara bakmak ve kontrol etmek ve Taşkesti Belediyesi ilgili sorularınız için Bilgi Edinme hizmetinden faydalanmak çok kolay hala getirilmiş durumda. Taşkesti Belediyesi Ruhsat Sorgulama İşlemleri çok sık kullanılan sorgulamalar arasında. Yeni evlenmek isteyen çiftler, artık oturduğunuz koltuktan Taşkesti Belediyesi Nikah Rezervasyon ve Nikah Salonu Sorgulama hizmetini kullabilir ve nikah tarihinizi netleştirebilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Dİğer Konular

2022 EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT ÖDEMESİ İÇİN SON TARİH 30 KASIM

2022 Emlak Vergisi için 2taksit ödemeleri Kasım ayının gelmesiyle birlikte başlamıştı. Her yıl 2 taksit şeklinde tahsil edilen Emlak Verginizi bağlı bulunduğunuz belediyeye online olarak da yapabilirsiniz. Yurt genelindeki ilçe belediyeleri tarafından yapılan açıklamaya göre, Emlak Vergisi 2. taksit ödemeleri 30 Kasım 2022 Çarşamba akşamına kadar tamamlayabilirsiniz. 

2022 EMLAK VERGİSİ 1. TAKSİT ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

2022 Emlak Vergisi ödemeleri için 1taksit tahsilatarı 31 Mayıs 2022 tarihine kadar yapılabilecek. Yıl içerisinde 2 taksit halinde konut sahiplerinden tahsil edilen Emlak Vergisi ödemelerinizi online olarak belediyenize kolaylıkla  yapabiliyorsunuz. Belediyeler tarafından bu sene yapılan açıklamaya göre, Emlak Vergisi 1. taksit ödemeleri 31 Mayıs 2022 Salı akşamına kadar yapılabileceksiniz.

EMLAK VERGİSİ MAYIS 2019 TAKSİT KAMPANYALARI

Emlak Vergisi ödemeleri 1. taksit ödemesi için son tarih 31 Mayıs 2019 olarak açıklandı. Belediyelerin internet sitelerinde yer alan E-Belediye ve Online Tahsilat kısayolunu kullanarak ödenebilen Emlak Verginizi bir çok bankanın kredi kartlarına yapılan taksit kampanyaları ile online olarak yapabilirsiniz. Aşağıda  Emlak Vergisi Taksit kampanlarını bulabilirsiniz. Kampanya linklerine tıklayarak ödeme ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN ÖDENİR?

Bilindiği gibi konut sahiplerinin her sene ödemek zorunda olduğu Emlak Vergisi her sene 2 taksit halinde ödenmektedir. İlk taksit  Mayıs ayının sonuna kadar, diğeri de Kasım ayının sonunda ödenmektedir. Cezalı duruma düşmemek için Emlak Vergisinin bu sürelerde ödenmesi gerekmektedir. Genellike ödemelerin son günlerinde belediyenin veznelerinde aşırı yoğunluklar yaşanmaktadır.

2023 EMLAK VERGİSİ BORÇ YAPILANDIRMA

2023 Vergi affı ve borç yapılandırması kapsamında, Emlak Vergisi Borcu olanlara büyük kolaylık sağlanacak. Bu kapsamda;  Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, İlan Reklam Vergisi ve Eğlence Vergisi borçlarını ve İdari Para Cezalarını yeniden yapılandırarak peşin veya taksitle ödeme imkânı sağlanacak. Detaylar ve başvuru için TIKLAYINIZ.